Wat is lichaamsgerichte traumatherapie precies?

Misschien heb je al eens van lichaamsgerichte traumatherapie gehoord, misschien ook niet. Het is namelijk een nog niet zo heel bekende behandelmethode voor allerlei klachten, die heel veel effect kan hebben bij lichamelijke klachten. Het is namelijk zo dat als je een trauma hebt opgelopen (bewust of onbewust) dit zich vast kan zetten in je lijf. Je kunt pijnklachten ontwikkelen, die er simpelweg op wijzen dat je iets niet goed verwerkt hebt. De energie stagneert op deze plek letterlijk, en met enkel praten komt het dus niet los. Lichaamsgerichte traumatherapie is erop gericht door middel van bewegingen deze trauma’s wél uit je lijf los te maken.

Lichaamsgerichte traumatherapie is niet eng

Je moet niet denken dat lichaamsgerichte traumatherapie eng is omdat je fysiek iets gaat voelen. Dit is absoluut niet het geval. Het werkt juist heel erg ontspannend, en mensen vinden het erg prettig om naast gesprekken fysiek in beweging te zijn. Dit maakt namelijk dat de energie in je lijf weer gaat stromen. Door je tegelijkertijd mentaal op je klacht te richten en op muziek te bewegen komt het los, en kun je het veel beter verwerken. En dat is vaak de sleutel tot genezing. Niet het verwijderen of ongedaan maken, maar het volledig doorvoelen en verwerken van de energie die bij het trauma hoort.

Genezen op holistische wijze

Bij lichaamsgerichte traumatherapie komen geen medicijnen kijken, alles gebeurt namelijk vanuit een holistische visie. Men gaat namelijk uit van de connectie tussen lichaam en geest, welke veel sterker is dan je zou denken. Trauma’s, maar ook andere spannende gebeurtenissen en problemen kunnen zich vastzetten in je lichaam, waar ze klachten veroorzaken. Men denkt vervolgens dat er fysiek iets mis is, maar dat is niet het geval. Er moet simpelweg iets verwerkt worden. Dit kan heel goed met therapie die de connectie legt tussen lichaam en geest. Reeds vele mensen zijn erdoor geholpen, waardoor ze weer vrij van pijn zijn en veel lekkerder in hun vel zitten.

Gerelateerd bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *