Holistische geneeskunde: Op natuurlijke wijze genezen

 

Waarschijnlijk heb je al eens gehoord van holistische geneeskunde, want het komt de laatste jaren steeds meer in de belangstelling te staan. Deze vorm van genezen heeft betrekking op het in balans brengen van de verschillende systemen in je lijf, waardoor het zelfgenezend vermogen wordt geactiveerd/gestimuleerd. Je zet je lichaam dus eigenlijk aan om zichzelf te genezen, en neemt niet het symptoom weg met een of ander medicijn. Holistische geneeskunde wint steeds meer aan populariteit doordat het mensen daadwerkelijk geneest in plaats van symptomen te bestrijden. Of je nu last hebt van psychische of lichamelijke klachten, er is altijd een natuurlijke therapie die je kan helpen.

Holistische geneeskunde werkt bij een breed scala ana klachten

Doordat holistische geneeskunde zich richt op het herstellen van de balans in je lichaam kunnen veel verschillende klachten ermee worden behandeld. Of je het nu door hebt of niet, veel lichamelijk en zelfs psychische klachten komen voort uit een disbalans in je energiesysteem, verkeerde voeding of emotionele trauma’s uit het verleden. Een holistisch arts zoekt uit waar bij jou het probleem zit, en geeft passende behandelingen en advies om deze weg te nemen. De kans is groot dat je daarbij je voeding moet aanpassen. Als je je lichaam niet goed voedt dan krijgt het namelijk niet alle vitaminen en mineralen die het nodig heeft om gezond te blijven. Elke cel in je lichaam is opgebouwd uit wat je je lichaam te eten geeft, dus het is niet gek dat voeding een grote rol speelt in de holistische geneeskunde.

En dan: In balans blijven

Als je klachten flink zijn verminderd of zelfs verdwenen dan is het de kunst om in balans te blijven en goed voor jezelf te zorgen. Dit doe je door aan te voelen wanneer je rust nodig hebt, gezonde voeding te kiezen en de dingen te doen waar je blij van wordt. Je lichaam en geest zijn met elkaar verbonden, dus als de één gezond is, dan is de ander dat doorgaans ook.

Gerelateerd bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *