Gestalttherapie voor bewustzijn

Gestalttherapie is een therapievorm waarbij aandacht wordt gegeven aan het hier en nu. Hierin staat contact met jezelf en de buitenwereld centraal. Door je bewustzijn te vergroten krijg je inzicht in je eigen handelen en denken. Door dit inzicht zal je duidelijker zien wat jou gelukkig maakt in het leven, en manieren van handelen en denken niet voor jou werken. Door middel van gespreksvoering worden er gerichte vragen gesteld die jou weer op het goede pad brengen. Zo neem je de controle terug over je eigen leven. Op deze manier krijg je ook meer energie om positieve veranderingen te maken in je leven. Binnen een aantal gesprekken krijg je handvatten om meer bewustzijn te creëren zodat je sterker en gelukkiger in het leven staat!

Wanneer kan gestalttherapie jou helpen?

Heb jij het gevoel dat je vastloopt in het leven? Wanneer je overzicht mist of het gevoel hebt geleefd te worden, is het tijd om je leven goed onder de loep te nemen. Wellicht heb je te veel hooi op je vork en niet voldoende tijd om tot jezelf te komen. Met gestalttherapie wordt je bewust van je lichaam en gedachtes. Zo leer je gevoelens van stress en onrust tijdig te herkennen. Met dit bewustzijn luister je naar je lichaam en geef je wat het op dat moment nodig hebt. Zo leer jij jezelf beter kennen en creëer je een gezonde balans tussen spanning en ontspanning.

Waar vind ik een goede therapeut?

Een Gestalltherapeut heeft kennis en ervaring in het geven van gestalttherapie. Met deze achtergrond in kennis worden gerichte vragen gesteld die helpen om jou meer gewaar te maken. Er is ruimte om emoties te uiten en ruimte om zelf tot inzichten te komen. Hierdoor heb je niet het gevoel dat jou constant advies wordt gegeven, maar dat jij zelf dit proces doorloopt. Hierdoor ga jij meer in je kracht staan en heb je het gevoel zelf de kapitein van jouw eigen schip te zijn. Een therapeut staat jou bij in dit proces om jou te ondersteunen.

Gerelateerd bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.