Fitness voor het hele lichaam: EMS fitness

Wanneer je op zoekt bent naar een bewegingsmethode waarbij je je hele lichaam kunt trainen, is het aan te raden om jezelf eens te verdiepen in EMS fitness. EMS staat voor Electro Musculaire Stimulatie. Concreet houdt dit in dat je de spiergroepen in je lichaam voorziet van dé training die ze nodig hebben. Het trainen van de spiergroepen in je lichaam kan voor verschillende doeleinden van belang zijn. Hierbij kun je andere denken aan afvallen, het creëren van meer vitaliteit, het sterker maken van bepaalde spiergroepen in je lichaam, et cetera.

Spiergroepen sterker maken

Met behulp van EMS fitness kun je de spiergroepen in je lichaam sterker maken. Dit zodat je bijvoorbeeld na verloop van tijd geen rug- of nekklachten meer ervaart. Het sterker maken van bepaalde spiergroepen in je lichaam kan ook van belang zijn tijdens een revalidatieproces. Misschien heb je onlangs wel een verkeersongeval gehad, of misschien heb je onlangs een nieuwe knie of heup gekregen. EMS is een effectieve trainingsmethode voor alle spiergroepen in je lichaam. Ook wanneer je graag een aantal kilo af wilt vallen, kan EMS fitness je een uitkomst bieden.

EMS fitness is een uitkomst

EMS fitness is dus een uitkomst met betrekking tot verschillende zaken. Wanneer je af wilt vallen, is het belangrijk dat je zorgt dat je voldoende beweegt. Toch kan dit er tijdens de drukte van alledag nogal eens bij inschieten. Wanneer je gaat sporten in een sportschool ben je al snel een aantal uur verder voordat je lichaam een complete workout heeft gehad. Dit is bij EMS fitness echter niet het geval. Een trainingssessie duurt vaak zo’n 15 minuten, maar het effect hiervan is hetzelfde als wanneer je een aantal uur flink gaat trainen in de sportschool. Met EMS fitness kun je dus in een korte tijd behoorlijk wat calorieën verbranden. Het zorgen voor voldoende lichaamsbeweging hoeft dus niet veel tijd in beslag te nemen. EMS fitness kun je prima combineren met al je andere dagelijkse bezigheden.

Gerelateerd bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *