Familieopstellingen Utrecht

Op zoek naar de therapievorm familieopstellingen in Utrecht? Tijdens de sessie wordt er zoals de naam al zegt gebruik gemaakt van opstellingen. Door middel van deze opstellingen krijg je inzicht in problemen waar je tegenaan loopt. Op die manier wordt de oorzaak duidelijk en kun je er ook iets aan doen. Er zijn verschillende manieren waarop je gebruik kunt maken van familieopstellingen. Zo is het mogelijk om een workshop te volgen maar je kunt ook deel uit maken van een groep. Bij familieopstellingen wordt er specifiek stilgestaan bij oude gewoontes, bijvoorbeeld dat je steeds dezelfde avondmaaltijden eet. Alleen het verschil met onbewuste gewoontes is dat je je hier bewust van bent.

Het onderbewuste en familieopstellingen

Bij onbewuste gewoontes is het zo dat je niet persé weet waarom je zo reageert. Een ander deel van het onderbewustzijn is dat je bijvoorbeeld niet kunt achterhalen waarom je steeds weer tegen bepaalde situaties aanloopt. Met familieopstellingen wordt er getracht een oplossing te vinden door nieuw inzichten aan te reiken. Deze zijn direct gerelateerd aan de oorzaak van het probleem. Zelfs als deze alleen in het onderbewustzijn is te vinden, kun je deze oorzaak achterhalen. Het doel van familieopstellingen is om een beter evenwicht te ervaren zodat je jezelf op positieve wijze kunt transformeren naar wie je eigenlijk bent.

Groepstherapie en familieopstellingen

Bij de groepstherapie staat ook centraal dat je oude overtuigingen achter je laat. Dit wordt gedaan aan de hand van verschillende technieken. Voordat je begint in de groep heb je in de meeste gevallen eerst een intakegesprek. Op die manier kan de docent rekening houden met jouw persoonlijke situatie. Tijdens de sessies wordt er ingezoomd op je ziel en welke pijn je meedraagt. In de opstellingen ga je hier dieper in op in zodat je dit achter je kunt laten. Na de familieopstellingen zul je meer leven naar wat je eigenlijk zelf wilt. Je staat dus echt aan het roer van je eigen leven.

Gerelateerd bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.