Een ondernemer moet zijn klanten kennen

 

Ben je ondernemer? Dan moet je jouw klanten kennen. Ondernemers moeten weten met wie ze zaken doen. Customer Due Dilligence (CDD), dat letterlijk betekent: ken uw klant, is daarom een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering van jouw onderneming. De wet WWFT is per januari 2020 flink aangescherpt. Je kunt als ondernemer dus niet wegkijken als je merkt dat er sprake is van dubieuze transacties. Er wordt van ondernemers verwacht dat ze dan actie ondernemen. Door tijdig actie te ondernemen kunnen ondernemers de wet op de WWFT op correcte wijze vormgeven.

Een belangrijk onderdeel van de wet

Ondernemers moeten weten dat CDD een belangrijk onderdeel is van de Wwft wet. Van een omdernemer wordt daarom, zoals al eerder vermeld, verwacht dat ze hun klanten kennen. In het bedrijfsleven komen praktijken als frauderen, witwassen of het financieren van criminele organisaties vaak voor. De wet verplicht ondernemers om dergelijke praktijken tegen te gaan. Een ondernemer kan reputatieschade voorkomen door de wet- en regelgeving nauwkeurig na te leven. Door een correcte naleving van de wet- en regelgeving wordt immers samenwerking met frauduleuze of criminele partijen  voorkomen.

Een effectief beleid voeren

Aangeraden wordt om een effectief beleid te voeren, want dan kunnen integriteitsproblemen worden voorkomen. Om richting te geven aan een effectief beleid kan er door de ondernemer een praktisch 10-stappenplan worden gebruikt. Een ondernemer kan middels de allernieuwste technologieën adequate maatregelen treffen en vormgeven aan een integere bedrijfsvoering. Er wordt een dubbele controle uitgevoerd op de identiteit van relaties. Automatiseringsssoftware maakt het mogelijk om de meest recente bronnen te raadplegen. Een ondernemer is dus altijd verzekerd van een up-to-date check van zijn relaties. Er wordt bij die check gebruikgemaakt van kunstmatige intelligentie. Daarbij wordt het internet doorzocht. Door dit onderzoek kan het aantal false positives worden gereduceerd. De beschikbare software maakt het voor ondernemers eenvoudig om de identiteit van een persoon of bedrijf te checken. Ze kunnen dankzij de software voldoen aan de wet en de kans op reputatieschade verkleinen. Wil je de software proberen? Vraag dan een demo aan.

Gerelateerd bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *