Angsttandarts in Rotterdam

Angsttandartsen in Rotterdam zijn er in overvloed. Je hoort steeds vaker dan mensen toch wel angstig zijn voor de tandarts. Dat kan te maken hebben met vroeger, toen de tandarts nog met een bus naar school kwam en niet altijd even aardig waren. Mensen zijn ook vaak angstig voor de tandarts omdat ze de controle te verliezen. Je ligt nu eenmaal hulpeloos in een stoel met je hoofd achterover. De tandarts hangt over je heen en gaat met allerlei scherpe instrumenten in je mond roeren. Kortom, er is een opmars van angsttandartsen en dat is niet verkeerd.

Wat is anders aan een angsttandarts

Een angsttandarts plant meer tijd in per patiënt dan een reguliere tandarts. Deze tijd wordt met name gebruikt om de patiënt gerust te stellen en uit te leggen wat er gaat gebeuren en waarom. Ook kun je overleggen wat jou kan helpen. Je kunt bijvoorbeeld afspreken dat als je een hand opsteekt dat de tandarts direct stopt en alles uit je mond haalt. Zo heb je, als patiënt, zelf de controle. Een angsttandarts is niet per definitie een narcosetandarts. Bij de meeste patiënten volstaat de rust en duidelijkheid rond de behandeling en is narcose niet nodig.

Narcosetandarts

Een narcosetandarts is een tandarts die gebruikt maakt van bijvoorbeeld lachgas. Hierdoor is de behandeling pijnloos. Bij een narcosetandarts is altijd een anesthesist aanwezig welke let op de vitale functies van de patiënt. Dit is standaard bij alle behandelingen onder een vorm van narcose, ook in het ziekenhuis. Je kunt niet zomaar naar huis na een behandeling met lachgas. De tandarts moet er zeker van zijn dat de narcose volledig uitgewerkt is. Hierom mag je dan ook niet zelfstandig deelnemen aan het verkeer.

Kosten

Het verschilt per angsttandarts en behandeling wat de kosten zijn. Soms wordt het, al dan niet gedeeltelijk, vergoed door je zorgverzekering. Dat verschilt weer per verzekering en of je aan hun voorwaarden voldoet. Vraag dit altijd goed na bij zowel de angsttandarts als de zorgverzekering.

Gerelateerd bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.